Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Vent silencers zijn essentieel bij het creëeren van een goede werkomgeving

Bedrijven die werkzaam zijn in de zware industrie kunnen mogelijk gevaarlijke plekken zijn. Denk hierbij aan Shell Pernis. Natuurlijk zorgen ze er wel voor dat de mensen geen enkel gevaar lopen. In andere werkplekken kan het voor komen dat je niet zo goed beschermt bent. Denk hierbij aan enorme lawaai en de bij behorende gehoorschade. Sommige lucht uitlaten zijn hier de oorzaak van. sommige kunnen dan ook tot en met 160 dB aan lawaai produceren. Dit is vanzelf sprekend enorm schadelijk voor het gehoor. De vent silencer brengt hier verandering in.

 

De vent silencer zorgt voor minder lawaai en dus ook minder schade

Wat de demper doet is vrij simpel, het dempt het lawaai dat door de lucht uitlaten wordt veroorzaakt. Het is ook belangrijk dat deze uitlaten goed worden gedempt vanwege de gezondheid van de werknemers. De dempers zijn zo ontworpen dat ze op de meeste uitlaten gemonteerd kunnen worden. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een uitlaat is waar ze niet op gemonteerd kunnen worden. In dat geval is het mogelijk om een demper te maken die wel past. Zo worden de dempers gemaakt naar uw wensen en uw standaard. De dempers brengen nog meer voordelen met zich mee, deze lees je in het volgende stuk.

Naast geluids demping zorgt de vent silencer voor nog meer voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het lawaai gedempt wordt. Het geluidsniveau wordt van 160 dB terug gebracht naar 90 dB. Dit scheelt enorm en maakt het ook mogelijk voor mensen om te werken zonder direct gehoorschade op te lopen.

 

Daarnaast bevordert de demper de werksfeer. Het levert namelijk veel irritatie en miscommunicatie op. Niks is dan ook vervelender dan continue te moeten schreeuwen naar collega’s en deze dan ook niet verstaan. Dit zorgt ook voor miscommunicaties wat het werk en de vorderingen kunnen benadelen.

Linkruil.org

Comments are closed.