Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Vijver Afdekken

Vijver Afdekken

De Vijver afdekken is steeds meer Populair bij de Koivijver en Zwemvijver liefhebbers. Een vijver afdekken gebeurt dan ook meestal door deze dicht te leggen met isolatie platen. Isolatie kunnen bestaan uit diverse verschillende types kunststof, zoals Pur platen, Tempex platen, Polycarbonaat platen etc. Ook begint de afdek methode van zwembaden een intrek te krijgen bij de vijver liefhebbers. Zoals al enkele jaren bij zwembaden wordt toegepast, zijn de tunnelbouw principes. De methodes voor een vijver afdekken wordt ook steeds meer gebruikt bij Koivijver en Zwemvijvers, maar ook wel bij Tuinvijvers.

Maar Waarom Een Vijver Afdekken?

Vijver Afdekken

Vijver Afdekken

Een vijver afdekken in de winter is dan ook vaak om de vijver tegen dichtvriezen te beschermen. Door de vijver af te dekken met isolatie platen voorkom je dat de vijver dichtvriest, waarbij de watertemperatuur ook wat hoger blijft. In veel gevallen wordt de koivijver dan ook nog verwarmd zodat de vissen en met name Koi kunnen blijven door groeien in de winter. Een zwem vijver afdekken en verwarmen wordt meestal gedaan om ’s winters nog even lekker een paar baantjes te trekken, zodat het hele jaar gebruik kan worden gemaakt van de zwemvijver.

Gevaar Vijver Afdekken !

Natuurlijk schuilt er bij een vijver afdekken ook een gevaar. Het grootste gevaar bij een vijver afdekken in de winter is wel het achterwege blijven van goed luchten en verversen van de lucht onder de isolatie platen. Helaas wordt er maar al te vaak vanuit gegaan dat een vijver afdekken geen kwaad kan omdat de gevaren die op de loer liggen niet bekend zijn of worden onderschat. Het afdekken van een vijver gebeurt vaak te goed, waarbij de isolatie potdicht is, hierdoor is er geen ventilatie mogelijk. Doordat er vaak weinig of niet wordt gelucht, ontstaat er een zogenaamd dood klimaat in de luchtruimte tussen de isolatie en het vijverwater. Een doodklimaat is een groeibodem voor Bacteriën welke zich hierin behaaglijk kunnen vermenigvuldigen. Hier zitten we natuurlijk niet op te wachten, want een bacterie infectie in de winter is toch al moeilijker te behandelen, maar helaas worden deze ook veel minder snel opgemerkt, omdat de vijver volledig is afgedekt. Het observeren van de vissen is dan ook minder goed waarneembaar. Het voordeel van de zogenaamde tunnels die over een Vijver kan worden gezet, is dat deze luchtruimte vele malen groter is, welke ook nog eens makkelijker is te luchten. In de meeste tunnels kunnen we ook gewoon naar binnen om de vissen te observeren, dit is natuurlijk een ideaal uitgangspunt.

Geen Mogelijkheid Voor Vijver Afdekken

Als u niet de mogelijkheid hebt om uw vijver af te dekken, of niet kunt luchten, dan is dit helemaal geen probleem. Zorg voor een goede stroming in de vijver, waardoor u de vissen dwingt om te zwemmen, u zult zien dat uw vissen vele malen sterker de winter doorkomen. Het is natuurlijk wel aan te raden deze vissen te voeren op vraag van de vissen zelf.

Na het lezen van deze informatie die voor u interessant was, of waar uw aandacht naar uitging, zult u ongetwijfeld nog enkele vragen en of opmerkingen hebben. Wij proberen alle informatie zo uitgebreid en eenvoudig als mogelijk weer te geven, maar beseffen ook als geen ander dat deze informatie nooit volledig zal en kan zijn.

Heeft u nog steeds meer vragen met betrekking tot uw Vijver Afdekken, kom dan naar Uw Vijverspecialist!

Linkruil.org

Comments are closed.