Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Vijver Lek

Vijver Lek

Momenteel krijgen we weer vele aanvragen van mensen of we Vijverfolie vervangen vanwege een Vijver Lek. Natuurlijk is het momenteel niet de beste tijd om dit te doen. Vijverfolie vervangen wordt meestal gedaan in het voorjaar of het najaar of de Vijver Lek moet wel erg groot zijn.

Hoe Ontstaat Een Vijver Lek

Velen onder u vinden het normaal dat er regelmatig water in de vijver wordt bijgevuld, omdat we simpel weg denken dat er veel water verdampt. Nou niets is minder waar, door de vele regenval, zal uw vijver sneller overlopen dan leeg verdampen. Door kleine haarscheurtjes in de vijverfolie loopt het water langzaam weg, maar dit valt eigenlijk niet op, totdat de Vijver Lek groter wordt. De meesten onder u zullen deze vijver lek zelf proberen te repareren, maar hebben niet in de gaten da ze elders meer schade aanrichten door zich te begeven op de kort wordende Vijverfolie. Hierdoor zullen er nog meer scheuren ontstaan en de vijver zal sneller leeg lopen. Vijverfolie vervangen kan dan niet meer worden uitgesloten.

Vijver Lek Na De WinterbeurtVijver Lek

Een winterbeurt is voor veel Vijver noodzakelijk, vanwege ophoping van afval en slip in de vijver. Deze vijvers moeten dan ook veelvuldig grondig schoongemaakt worden, waarbij een vijver lek als snel om de hoek loert. Zeker bij de oudere PVC Vijverfolies welke sneller kort worden dan de tegenwoordig veel gebruikte EPDM Vijverfolie. Deze laatste heeft een rek percentage van 400% en kan dus wel een stootjes verdragen. De oudere PVC Vijverfolies worden snel kort omdat vele weekmakers niet meer mogen worden gebruikt. Hierdoor wordt de folie sneller kort, waardoor hij strakker gaat staan en bij de minste of geringste aanraking met een puntig of matig scherp voorwerp meteen gaat scheuren. Meestal wordt er dan geprobeerd om de scheuren te repareren, alleen wordt de schade dan nog erger in vele gevallen.

Hoe Een Vijverlek Te Voorkomen

De beste methode om de kans op een Vijver lek te voorkomen is natuurlijk om zo min mogelijk in de vijver te gaan staan. De beste methode om de een vijver schoon te houden is natuurlijk een degelijk filtersysteem, maar dat is niet voor iedere vijver bezitter besteed.

De Vijverspecialist en Vakman kan U van vele zorgen verlossen. Uw Vijverfolie Vervangen is voor de Vijverspecialist dan ook de normaalste zaak van de wereld, waarbij wij u tegen een geringe meerprijs WEL jaren lang laten genieten van uw gewenst Vijver Plezier.

Voor degenen die zelf makkelijk de vijverfolie vervangen, wensen wij natuurlijk veel succes.

 Vijver Lek

Linkruil.org

Comments are closed.