Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Waar kunst kopen?

Voor veel mensen in onze samenleving speelt kunst een belangrijke rol. Sommigen maken zelf kunst, denk bijvoorbeeld aan kunstschilders en beeldhouwers, sommigen genieten er vooral van om naar kunst te kijken. Iedereen heeft weleens wat getekend op een stuk papier of iets in elkaar geknutseld, bijvoorbeeld op de lagere of middelbare school tijdens het vak handenarbeid en tekenen. Maar de een is er beter in dan de ander, dat spreekt voor zich. Maar bepaalde kunst is zo goed of mooi te noemen, dat men er in het algemeen over eens is dat het meesterproducties zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grote schilder van eigen bodem Rembrandt van Rijn, zijn schilderij de nachtwacht bijvoorbeeld wordt wereldwijd geprezen en is dan ook in de hele wereld bekend. Maar ook de grafisch kunstenaar Escher, eveneens van eigen bodem, is wereldberoemd om zijn fantastische, soms surrealistische tekeningen.

Veilingen

Een bekende plaats om kunst te kopen is op een kunstveiling. Het kan dan gaan om schilderijen maar ok om beeldende kunst zoals bronzen beelden of exclusieve glaskunst. De veilingmeester veilt de stukken dan voor het publiek dat kan bieden op het kunstproject. Degene die dan het hoogste biedt wordt dan in principe de eigenaar van het schilderij of kunstvoorwerp. Wel is het zo dat kunst die wordt verkocht via een kunstveiling in veel gevallen aan de prijzige kant is.

Kunstuitleen populair

Wie niet meteen een groot bedrag uit wil trekken voor mooi kunst maar toch graag van kunst wilt genieten kan terecht bij de kunstuitleen. De kunstuitleen zit door heel Nederland en het is een perfecte manier om betaalbaar mooie kunst in huis te halen. Voor een bepaald bedrag per maand kun je, zoals de naam al zegt, kunst lenen voor thuis aan de muur. Voor een bepaalde tijd kun je dan genieten van dat mooie schilderij of bronzen beeld, maar je wordt er dus geen eigenaar van. Na verloop van tijd moet het kunstwerk weer worden ingeleverd zodat de volgende er weer van kan genieten.

beeldende-kunst-artedesigno

Kunstwebsites

Wat de laatste jaren steeds populairder aan het worden is, zijn de zogenaamde kunstwebshops. Het werkt in veel gevallen als volgt. Een aantal kunstenaars laat hun kunstwerken plaatsen op de website, mensen kunnen vervolgens kunst van een kunstenaar kopen via de website en de kunstenaar krijgt een percentage van de verkoop. Je kunst natuurlijk als kunstenaar zelf een dergelijke webshop opzetten maar dat is tijdrovend en niet altijd even eenvoudig. Bovendien moet je er ook nog voor zorgen dat je met je kunstshop gevonden wordt op internet en dat is in deze tijd met veel online concurrentie al helemaal geen sine cure.

Linkruil.org

Comments are closed.