Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Waarop te letten bij de aankoop van uw eerste elektrische sigaret

Wilt u uw eerste elektrische sigaret gaan kopen dan is dit zeer zeker een nuttig artikel, ik ga u uitleggen waarop te letten als u een eerst e sigaret kopen wilt. Nou laat ik dan maar beginnen.

Batterij elektrische sigaret
Een elektrische sigaret is verkrijgbaar in vele verschillende maten, waarom de maten en het gewicht verschillen van elkaar kan ik u gemakkelijk uitleggen: Een elektrische sigaret die een batterij heeft met weinig capaciteit die zal kleiner zijn dan een elektrische sigaret die een batterij heeft met meer capaciteit.

Dan heb je ook nog de zogenaamde mods, dit zijn uitgebreide batterijen die niet alleen veel capaciteit hebben, deze beschikken ook over de mogelijkheid het wattage en voltage in te stellen. Echter raad ik u af als startende damper een mods batterij te kopen. Daarom ga ik hier verder ook niet op in.

De capaciteit van de batterij wordt uitgedrukt in mAh waardes, 100 mAh staat gelijk aan 1 uur constant dampen. Hebt u 1 keer per 24 uur de mogelijkheid uw elektrische sigaret op te laden dan is een batterij met 900 mAh meer dan voldoende. Hebt u deze mogelijkheid niet dan kunt u twee dingen doen: Of u koopt een batterij met een hogere mAh waardes of u koopt nog een batterij van 900 mAh, wellicht is een batterij van 650 mAh als tweede batterij ook voldoende. Deze keuze kunt u het beste zelf maken.

Clearomizer
Iedere complete elektrische sigaret heeft een clearomizer (vloeistof tank). Ook die zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Hoe groter de clearomizer hoe meer inhoud deze bevat, dit had u zelf ook wel geraden.
Clearomizers beginnen gemiddeld met een inhoud van 1.6 ml en de grotere clearomizers hebben een inhoud van 3 ml, dit zijn echter nog niet de grootste. Aan 1.6 ml inhoud hebben de meeste onder ons meer dan genoeg, dit zijn +/- 500 trekjes. Echter als u bijvoorbeeld op vakantie gaat en niet alles wilt mee slepen kan een grotere clearomizer handig zijn.

Wat ook veel mensen doen, zij kopen 2 of meer clearomizers. Dat wordt gedaan om te kunnen afwisselen tussen verschillende smaken e-liquid. Wilt u ook afwisselen tussen verschillende smaken e-liquid dan raden wij u aan verschillende clearomizers te kopen, doet u dit niet dan zou u steeds de clearomizer moeten reinigen anders proeft u de twee smaken door elkaar.

Nicotine sterktes
Misschien wel het belangrijkste punt om goed op te letten, de keuze van welk nicotine gehalte u gaat dampen. E-liquids zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende sterktes, de meeste gangbare zijn: 0mg, 6mg, 12mg en 18mg. Ik heb hier een kleine opsomming gemaakt waar uit u kunt aflezen welke nicotine gehalte geschikt is voor u:

– 0mg, geschikt voor niet rokers of afbouwende dampers
– 6mg, geschikt voor rokers van lichte/light sigaretten of shag
– 12mg, geschikt voor rokers van middel sterkte
– 18mg, geschikt voor rokers van sterke sigaretten of zware shag

Onderhoud elektrische sigaret
Een elektrische sigaret is helaas niet onderhoudsvrij, u dient regelmatig de heating coil van de clearomizer te vervangen. Bij de gemiddelde damper dient dat te gebeuren tussen de 2a3 weken. Krijgt de damp van uw elektrische sigaret een verbrande smaak of hoort u geborrel als u een teug neemt, dan is de heating coil toe aan vervanging. Echter raden wij u niet aan het zo ver te laten komen. Als na 3 weken nog niets afwijkends optreed is het verstandig de heating coil te vervangen mits u vrij constant dampt.

Echter bestaan ook clearomizers waarvan u de heating coil niet kunt vervangen. In dat geval dient u de volledige clearomizer te vervangen om de 3 weken. Dit heeft als voordeel dat de clearomizer goed schoon blijft.

Linkruil.org

Comments are closed.