Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Wat zijn de regels rond hypotheekrenteaftrek?

Op het gebied van de hypotheekrenteaftrek is er veel veranderd. De nieuwe regels omtrent de hypotheekrenteaftrek stellen dat er sinds 1 januari 2013 alleen nog maar aanvragen voor de hypotheekrenteaftrek kunnen worden gedaan voor de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek.

Sinds 1 januari 2013 kunt u alleen nog maar hypotheekrenteaftrek aanvragen wanneer u een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek heeft. De nieuwe voorwaarden omtrent de hypotheekrenteaftrek hebben alleen betrekking op de aanvragen die na 1 januari 2013 zijn gedaan. Voor hypotheken die voor die datum zijn afgesloten verandert er niets.

Wanneer u een aflossingsvrije hypotheek heeft en daarvoor de hypotheekrenteaftrek voor 1 januari 2013 heeft aangevraagd, dan zult u voorlopig de hypotheekrenteaftrek blijven ontvangen.

Voor de consumenten die nu een hypotheek willen afsluiten zien wij steeds meer een trend waarbij wordt gezocht naar de lineaire en annuïteitenhypotheek. Niet alleen worden deze aantrekkelijker door de nieuwe voorwaarden van de hypotheekrenteaftrek, men lijkt de lening ook snel te willen aflossen. Men is het zat om afhankelijk te zijn van geldverstrekkers en de overheid. De redactie van deze website blijft, zoals u van ons gewend bent, deze trend op de voet volgen en u informeren met het laatste nieuws op hypotheekgebied.

Wilt u up-to-date hypotheekadvies, neem dan contact op met een hypotheekadviseur. Deze is op de hoogte van de meest recente regelgeving.

Linkruil.org

Comments are closed.