Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Wat zijn de reguliere behandelingen bij een cyste eierstok?

Aangezien de meeste gewone cysten ‘geen’ symptomen hebben en zelf op een gegeven moment verdwijnen en zelfs zelden worden opgemerkt zullen ze ook niet behandeld worden. Bij gezonde vrouwen in de vruchtbare leeftijd waar een cyste wordt gezien, maar geen pijn is, zal het advies gewoon met regelmatige controles worden afgedaan om te verzekeren dat de cyste niet in omvang toeneemt. Periodieke bekken echo kunnen de veranderingen van de cyste evalueren in de twee tot drie maanden daarna om zeker te zijn dat het vermindert in omvang en geen problemen veroorzaakt.

Indien de cyste op eierstok groeit tot meer dan 5-10 centimeter en aanhoudt of complicaties veroorzaakt zoals pijn of bloeding, kan chirurgische verwijdering oplossing bieden. Dit kan doorgaans worden gedaan door middel van een laparoscoop op een poliklinische basis, tenzij complicaties prompt intensievere observatie en behandeling nodig hebben.

Sommige cysten betrekken de eierstok, terwijl andere kunnen worden verwijderd zonder dat het gevaar opleverd. Bij postmenopauzale vrouwen, komen gewone cysten zeer zeldzaam voor met het risico dat dergelijke gezwellen signalen eierstokkanker verhoogt. Hierdoor zullen artsen gewoonlijke chirurgie aanbevelen en waakzaam wachten wanneer een cyste ontwikkelt bij deze vrouwen.

Orale contraceptiva voorkomen een cyste ontwikkeling door het onderbreken van de vorming van follikels. Deze geneesmiddelen worden vaak aanbevolen bij patiënten die eerdere complicaties hebben gehad van cysten. Anti-inflammatoire geneesmiddelen (Naprosen, Ibuprofen) worden vaak voorgeschreven voor pijn, en af ​​en toe kunnen verdovende middelen worden gebruikt voor ernstige ongemak.

Linkruil.org

Comments are closed.