Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Workshop iXBRL

Door het recente advies van de Europese organisatie ESMA voor het gebruik van de variant iXBRL (ook wel aangeduid als in-line XBRL) voor de rapportage door beursgenoteerde ondernemingen dient zich de vraag aan wat dit voor de Nederlandse situatie gaat betekenen. Het advies van de ESMA is nog niet overgenomen door de Europese Commissie en de verdere details zullen in de loop van dit jaar bekend worden gemaakt.

Met het oog op deze situatie organiseert XBRL Nederland een gratis bijeenkomst (gesubsidieerd door het ministerie van Economische Zaken) over iXBRL om XBRL gebruikers in Nederland de gelegenheid te geven kennis te maken met iXBRL en zich op de mogelijke ontwikkelingen voor te bereiden.

De workshop iXBRL zal plaatsvinden begin oktober 2017 bij Autogrill Utrecht in De Meern. Zodra de definitieve datum vastgesteld is zal dit via o.a. onze nieuwsbrief en website gecommuniceerd worden.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Shuhuang Ng. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een routebeschrijving.

Het programma* van deze workshop ziet er als volgt uit:

12:30 uur : Ontvangst
13:00 uur : Opening en toelichting programma (Henk Gingagel – XBRL Nederland / Capgemini en Huub Lucassen – XBRL Nederland / EY)
13:15 uur : Toelichting iXBRL standaard, hoe zit deze in elkaar en hoe zien iXBRL toepassingen eruit? (David Bell – XBRL Standards committee / Technical Director EMEA RR Donnelly)
13:45 uur

 

  Toelichting ervaringen in UK en Ierland, waar iXBRL al een aantal jaren wordt gebruikt (David Bell – XBRL Standards committee / Technical Director EMEA RR Donnelly)
14:15 uur : Toelichting iXBRL standaard vanuit Nederlands perspectief (Jacques Urlus – XBRL Nederland / NBA)
14:45 uur  

:

Pauze
15:00 uur : Toelichting bevindingen en advies ESMA (Bas Groenveld – Aguilonius)
15:30 uur : Risico’s en impact voor de SBR Assurance oplossing (Jacques Urlus – XBRL Nederland / NBA)
16:00 uur : Toelichting mogelijke implementatievormen en -varianten in Nederland & discussie (Henk Gingnagel, Huub Lucassen en Jacques Urlus)
16:45 uur : Afsluiting

 

* N.B. Het programma is onder voorbehoud. Er kunnen nog enkele aanpassingen aan het programma worden aangebracht. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Linkruil.org

Comments are closed.