Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization) is een onderdeel van zoekmachine marketing. Dankzij SEO kun je je webpagina’s beter laten scoren in de organische resultaten van een zoekmachine, op de zoekwoorden die voor die pagina van belang zijn. Een vermelding in een organisch resultaat is gratis, en dat is een van de grootste voordelen van het gebruik van zoekmachine optimalisati

e. Hier tegenover staat vanzelfsprekend ook weer een nadeel: Het kan enige tijd duren voordat je resultaat behaalt uit SEO.

marketing zoekmachine

Hoe werkt SEO?

Wanneer een gebruiker opzoek is naar informatie over een bepaald onderwerp kan hij dit opzoeken door middel van een zoekmachine op internet zoals Google. Wanneer er in Google wordt gezocht naar een bepaald onderwerp, is het natuurlijk wel de bedoeling dat de juiste resultaten worden getoond, zodat de gebruiker de informatie verkrijgt waar hij of zij naar opzoek is. Maar hoe weet Google nou welke pagina’s de informatie bevatten waar de gebruiker naar op zoek is? Hiervoor kijkt de zoekmachine naar welke woorden er in de titel, meta-tag, content etc. op websites worden gebruikt. Op deze manier krijgt Google een goed beeld over waar de pagina over gaat, en zo kan de zoekmachine de juiste zoekresultaten laten zien.
Wanneer je gebruik maakt van SEO, zorg je ervoor dat je zoekwoorden verwerkt in de webpagina, waar veel op gezocht wordt in zoekmachines. Op deze manier wordt je pagina beter gevonden door zoekmachines, omdat deze dan de juiste zoekwoorden terugvinden op jouw website of pagina.

Wat is SEA?

Een andere manier om je website op een hogere positie in Google te krijgen, is door gebruik te maken van SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising en dit is in tegenstelling tot SEO een betaalde manier om hoog te scoren in zoekmachines zoals Google. Hier staat wel tegenover dat je direct een toppositie hebt, terwijl je bij SEO pas na een langere tijd resultaten ziet. Sommige mensen hebben een voorkeur voor SEO, anderen voor SEA, maar er zijn ook mensen die graag gebruiken van een combinatie van beiden en deze keuze is natuurlijk geheel aan jezelf. Het inzetten van SEA gaat het simpelst via een SEA campagne. Deze SEA campagnes kunnen je helemaal naar de top helpen!

 

Linkruil.org

Comments are closed.