Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Zondag 11 mei 2014: Moederdag

Moederdag 2014

Op 11 mei 2014 is het weer Moederdag. De dag waarop u uw moeder eens in het zonnetje zet en haar waarschijnlijk met een attentie, geschenk of bezoek bezoekt. Volgens velen een zeer commerciële dag, waarvan u profiteert door gebruik te maken van de acties en aanbiedingen die aan Moederdag gekoppeld zijn.

Een kleine geschiedenis

In Nederland en België wordt Moederdag traditiegetrouw op de tweede zondag van de maand mei gevierd, met uitzondering van de regio Antwerpen, hier viert men sinds 1913 Moederdag op 15 augustus, inderdaad, dat is Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart.
De Fransen, Duitsers, Engelsen en Spanjaarden eren hun moeders op een andere dag, het fenomeen komt echter wel praktisch overal voor. Het vereren van de moeder, waar deze dag voor in het leven is geroepen, gaat terug tot het klassieke Griekenland. Er werden ceremonies gehouden voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der Goden.

In de christelijke wereld wordt van oudsher de Heilige Maagd Maria vereerd, de moeder van Jezus Christus.
In 1870 werd Moederdag geïntroduceerd in de Verenigde Staten, toen als een dag in het teken van ontwapening en met pacifistische grondslag. De introductie van de dag was op initiatief van de vrouwelijke rechter Julia Ward Howe en ging gepaard met een publiciteitscampagne.

Volledig artikel lezen

Cadeaubon met 20% korting bestellen

 

Linkruil.org

Comments are closed.