Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je verantwoordelijk om te zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden. De BHV verplichting hoort hier ook bij. Werknemers moeten op de hoogte zijn van hoe zij moeten handelen als er een calamiteit plaatsvindt. Hier kun je voor zorgen door middel van BHV trainingen. Deze trainingen kun je volgen bij bijvoorbeeld G4S Veiligheidstrainingen. G4S Veiligheidstrainingen kan zowel trainingen als advies geven aan je medewerkers, maar ook aan jou als eigenaar van het bedrijf.

De Arbowet

In de Arbowet wordt uitgelegd dat er moet worden gezorgd voor passende arbeidsomstandigheiden. Dit is belangrijk om gezond en veilig te kunnen werken. Er moet namelijk kunnen worden gewerkt zonder lichamelijke of geestelijke problemen te krijgen. In de Arbowet wordt richting gegeven aan beleid en arbeidsomstandigheden die eraan voldoen. Niet alleen de werkgever maar ook de werknemer is verantwoordelijk voor veilige arbeidsomstandigheden. Van de werkgever wordt verwacht dat hij zorgt voor een veilige en gezonde werkplek. De werknemer moet op zijn beurt meewerken door het benutten van deze omstandigheden op een veilige manier.

Veiligheidstrainingen

Als er wordt gezorgd voor veilige arbeidsomstandigheden, is de kans dat er een calamiteit plaatsvindt verkleind. Echter is het wel belangrijk dat je weet hoe je moet handelen als er toch iets gebeurt. Dit kun je doen door middel van BHV-trainingen. Er is sprake van een BHV verplichting voor bedrijven. Dat wil zeggen dat elk bedrijf de bedrijfshulpverlening moet hebben geregeld. Je kunt bijvoorbeeld een BHV training volgen bij G4S Veiligheidstrainingen.

BHV training

Tijdens de BHV training van G4S Veiligheidstrainingen komen er verschillende onderdelen aan bod. Het bestaat namelijk uit drie delen: brand bestrijden, ontruimen en communicatie, en levensreddende handelingen. Al deze onderdelen bestaan grotendeels uit praktijkoefeningen. Er zit een klein stukje theorie bij om deze praktijk te onderbouwen. Het is wel belangrijk dat de nadruk ligt op de praktijk, er moet namelijk veel worden geoefend. Er wordt gebruik gemaakt van Lotussen, dit zorgt ervoor dat de BHV training een levensecht karakter krijgt. Door middel van deze BHV trainingen zijn medewerkers op de hoogte hoe ze moeten handelen in het geval van een calamiteit. Als er een brandje ontstaat, kan een BHV´er dit brandje blussen. Ook kunnen er levensreddende handelingen worden uitgevoerd wanneer dat nodig is. Dit kan een heel veilig gevoel geven. Om de levensreddende handelingen uit te breiden, kun je eventueel nog een EHBO cursus doen. Aangezien de BHV trainingen 2 hele dagen duren, zijn er een aantal pauzemomenten. Tijdens de lunch kun je gebruik maken van een uitgebreid buffet en natuurlijk is er de hele dag koffie en thee beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de BHV training wordt gegeven in een comfortabele omgeving.

Linkruil.org

Comments are closed.