Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Zorgt de individualisering voor minder betrokkenheid bij medewerkers?

Binnen Nederland is individualisering al een tijd aan de gang. Volgens sommigen zelfs al zeker een eeuw. Maar door die individualisering lijkt het voor bedrijven moeilijker geworden om betrokkenheid van medewerkers te verdienen. Waar voorheen het bedrijf waar je voor werkte automatisch gold als “de groep” waar je toe behoorde, is ieder nu vooral bezig met zijn eigen doelen behalen. Het is dus moeilijker om betrokken medewerkers te krijgen, maar zeker niet onmogelijk.

Hoe ga je om met de individualisering?

Mensen die heel individualistisch zijn, zijn vooral bezig met welke acties/stappen hen zelf iets opleveren. Medewerkers zijn bezig met hun eigen wensen en belangen, en minder met het belang van de groep (in dit geval de organisatie). Toch is het niet onmogelijk om ook deze medewerkers meer betrokken te laten worden bij jouw organisatie.

Hoe? Zorg er allereerst voor dat je je medewerkers de kans geeft om zich als individu te ontwikkelen binnen de organisatie. Zo zijn ze bezig met hun persoonlijke ontwikkeling, maar worden ze tegelijkertijd meer waard voor het bedrijf. Geef hen ook de ruimte om te laten zien wie ze zelf zijn, bijvoorbeeld door hen hun eigen bureau te laten inrichten. Wanneer je dit doet laat je zien dat je de medewerker respecteert om zijn/haar wensen, waardoor de medewerker eerder geneigd is om het zelfde terug te doen.

Wat ook zorgt voor betrokkenheid is wanneer medewerkers het gevoel hebben dat zij belangrijk zijn voor het bedrijf. Dit laat je zien door ze verantwoordelijkheid te geven en de ruimte om zelf beslissingen te maken. Ook is het belangrijk om hun werk te waarderen. Geef medewerkers complimenten over hun werk. Vier ook de successen, zowel individuele successen als die van het gehele bedrijf.

Individuele betrokkenheid

Eigenlijk wordt het dus een individuele band tussen elke medewerker en het bedrijf. Waar voorheen een strategie voor iedereen op zijn plaats was, is het nu meer maatwerk. Iedere medewerker moet gehoord worden om zijn werk, Daarbij is het belangrijk dat managers en leidinggevenden deze banden goed onderhouden met iedere medewerker onder hen. Zij worden als het ware het gezicht van het bedrijf waar de medewerker zich mee betrokken gaat voelen.

Linkruil.org

Comments are closed.